Kategóriák
Összes Recept

Bejgli recept

Próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető, de isteni finom bejgli receptet még ma.

Nagyon szereted a diós vagy a mákos bejglit?

Próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető, de isteni finom bejgli receptet még ma.

Bejgli hozzávalók 6 főre

Hozzávalók bejgli töltelékhez

200g darált mák
400g darált dió
1dl tej
mazsola
magozott meggy
narancshéj
citromhéj
porcukor
baracklekvár
aszalt sárgabarack

Hozzávalók bejgli tésztához

500g liszt
2 db tojás
1 tasak élesztő
3dl tej
250g vaj
porcukor

Bejgli elkészítése

1. Lépés

A tejet, élesztőt és a 2db tojás sárgáját beletesszük egy edénybe és összekeverjük.

Keverés után kicsit állni hagyjuk.

2. Lépés

Ezután a lisztet a vajjal és a porcukorral összedolgozzuk.

3. Lépés

Ráöntjük a tejes folyadékot és összegyúrjuk, ha teljesen összállt, akkor letakatjuk és 1 órát hagyjuk keleszteni.

4. Lépés

Nekilátunk a mákos tölteléknek.

diós bejgli

A tűzhelyen egy edénybe beleszórjuk a mákot, kevéske tejet a reszelt citrom héjat, a narancshéjat ,a mazsolát és a magozott meggyet.

5. Lépés

Pár perc kevergetés után levesszük és hagyjuk kihülni.

6. Lépés

Nekiállunk a diós töltelék elkészítésének, amit ugyanúgy a tűzhelyen lassú tüzön végzünk.

diós bejgli

A diót, mazsolát, baracklekvárt, tejet és a reszelt citromhéjat összekeverjük és ha elkészült hagyjuk kihülni.

Aki szeretne tehet bele aszalt sárgabarackot. 🙂

7. Lépés

bejgli tészta gyúrása

Miután megkelt a tészta 4 felé vágjuk és kinyújtjuk a tésztát.

bejgli tészta

8. Lépés

mákos bejgli töltelék

Megkenjük a mákos és diós töltelékkel.

bejlgi feltekerése

Óvatosan feltekerjük őket.

diós bejgli

Beletesszük egy sütőpapíros tepsibe, a tetejüket én megszoktam villával szúrkálni.

9. Lépés

bejgli tojássárga

Végezetül lekenjük 1 db tojássárgájával, kicsit hagyjuk megszáradni rajta és utána mégegyszer lekenjük a tojásfehérjével.

10. Lépés

bejgli sütés

Betesszük az előmelegített sütőbe és 180 fokon 40-45 percig sütjük.

mákos és diós bejgli